Verse, Hollandse uien in alle soorten en maten

 

De Hollandse Gele ui

De Hollandse Gele ui is de meest gangbare uiensoort, gekenmerkt door een lichtbruine schil en groenachtig wit tot bleekgeel vruchtvlees. Deze sterk smakende ui kan worden gekookt, gestoomd en gebakken, en worden gebruikt bij de bereiding van vele gerechten, soepen en sauzen. De maten variëren van 30 tot 100 mm diameter.

 

Zoete, rode uien

Rode uien hebben gewoonlijk een veel mildere, zoetere smaak dan gele. Mede door het aantrekkelijk roze getinte vruchtvlees zijn ze geliefd in salades. Rode uien kunnen niet zo lang worden bewaard als de gele soorten.

 

Witte uien met sterke smaak

Witte uien variëren doorgaans niet zo zeer in maat, vorm en smaak als gele en rode uien. De smaak is veelal vrij sterk.
Onze Pootuien zijn de kleinere maten uien, zeer geliefd in de Horeca.

 

  • Verpakt geleverd à 20x1kg - 10x2k - 10x1kg
  • Los geleverd à 5kg- 10kg - 20kg - 25kg
  • Variëteiten: Gele, Witte, Rode en Pootuien
  • Maten: 40/60 - 60/80 - 80+
  • Beschikbaarheid: het hele jaar rond


Bestel ze meteen